Preses relīze: ArtuPower projekta prezentācija Kurzemes Biznesa forumā 2024. gada 17. aprīlī

Jūrmala, Latvija – SIA “ABLabs” pašlaik veiksmīgi noslēdz projektu “Jauna parauga CNG-dīzeļdegvielas-ūdens aprīkojuma “NordicCNG” un uzstāsties “Kurzemes biznesa forumā 2024”, kas norisināsies 17. aprīlī Ventspilī.

Forums iezīmē kārtējo soli Latvijas vēja parku un ūdeņraža ekonomikas attīstībā un apskatīs arī dažādas ar enērģētiku, transportu un inovācijām saistītas tēmas – tajā skaitā ArtuPower. Pasākumā piedalīsies Latvijas Klimata un enerģētikas ministrs, Dānijas Enerģētikas aģentūras, Latvijas investīciju un attīstības aģentūras, AS “Augstsprieguma tīkls”, Ventspils brīvostas pārvaldes un citi nozares eksperti.

ArtuPower, kura pamatā ir “Gāzes ultraskaņas sistēma un metode dīzeļdzinēja “common-rail” dzinēja darbināšanai” tehnoloģija. ArtuPower ļauj izmantot ūdens tvaiku un alkānu gāzes, tostarp – sašķidrinātu naftas gāzi (LPG), dabasgāzi (CNG) un to bioekvivalentus (BioLPG, BioCNG), lai daļēji vai pilnībā aizstātu dīzeļdegvielu dažāda tilpuma dīzeļdzinējos, kas aprīkoti ar common-rail tehnoloģiju.

Par ABLabs SIA

ABLABS SIA, kas ir ArtuPower tehnoloģijas attīstītājs, un ir inovatīvs jaunuzņēmums tīras enerģijas risinājumu jomā, kas atrodas Jūrmalā, Latvijā. ABLabs SIA specializējas progresīvu tehnoloģiju izstrādē autobūves un enerģētikas nozarēm, un tā mērķis ir izstrādāt produktus, kas samazina ietekmi uz vidi un palielina degvielas patēriņa efektivitāti.

Par ArtuPower

ArtuPower izstrādi atbalsta  Norvēģija ar Norvēģijas finanšu instrumenta starpniecību.

Projekta ietvaros produkts “ArtuPower” tiks izstrādāts līdz TRL8 tehnoloģiju gatavības līmenim, un paredzamais projekta ilgums ir 18 mēneši. Kopējais projekta budžets ir 132 400 EUR, no kuriem 92 680 EUR paredzēts saņemt ar “Norvēģijas finanšu mehānisma mazo grantu shēmas” atbalstu. Strādājam kopā zaļai, konkurētspējīgai un iekļaujošai Eiropai.

Kontaktinformācija:

ABLabs SIA